Photo Credit: Richard Hatch Photography

Client Testimonial:

‘We came across BRENNAN | FURLONG when visiting one of their open houses and we immediately realized we would like to entrust them with our home renovation project, which involved a complete redesign and rebuild of a bungalow into a contemporary home for a young family of 5.
The team came up with a design, which retained the character of the original building whilst providing the wow factor of large light filled living spaces, ideal for modern living. But equally important, they not only understood our needs to design our new home, but helped us on the execution by meticulously supervising the construction and engaging in a discussion about every detail with our builder and us to find optimal solutions.
I am often complemented on what a fabulous transformation the house has undergone by friends and even strangers. The cost of services and the timetable were made very clear and went according to plan. I was always kept up to date, responded to promptly and received good professional advice, so I felt part of the process. If I would have to do it again, I would choose the same team without hesitation.’

SOUTH HILL

RE-organisation & reNOVATION
Sutton, CO. DUBLIN

South Hill is a small enclave of dormer bungalows, constructed in the 1980s with spectacular views south over Dublin Bay, the City itself & the Dublin & Wicklow mountains beyond. The project called for a wholesale re-organisation of the existing house which was already quite large, to provide suitable accommodation for a family of 5 and take advantage of the wonderful views & orientation.

Re-working the approach, entrance, hallway and stairs to first floor, the house was re-ordered with the more private bedroom areas to the left, and the more social living areas to the right. The main move here was to open up the ground floor ceiling above the new living area to create a high vaulted ceiling over, with a large bespoke rooflight flooding the space below with natural light, while at the same time, forming a mezzanine study area above, which now enjoyed views of the Bay through the panoramic skylight.

The master bedroom is also equipped with a large new box-dormer to capture the views, and the kitchen arranged around a large island with doors to the patio on one side and a long eye-level window above the work-surface forming a new connection between the interior spaces and the re-landscaped lush gardens that slope away to the rear.